Thursday, 8 November 2012

- 20.10.2012

Assalamualaikum reader2 :)

K, dah 1bulan aku kapel ngan die ! 20/10/12 tarikh paling happy kot for aku n die . . Semua gamba2 perempuan lain yg ade lam phone aku semua aku delete except gamba si die !


Hope relationship aku ngan si comel aku nie kekal sampai ke akhir hayat walaupon ade yg menghalang :) Rindu gile kot 1bulan setengah xley jumpe die time cuti sklh nie !


 Waghhh. Aku rindu kamoo lah sibusyukk. Doakan hubungan ( Muhammad Hissham bin Padli & Noor Syahira binti Amir ) kekal sampai akhir hayat ! Awak takkan pernah sedar pentingnya diri awak dalam hidup saya hinggalah awak melihat air mata seorg lelaki menitis kerana takut kehilangan awak ! Saya mungkin bukan yang sempurna bagi awak . tapi saya cuba untuk jadi sempurna dimata awak . saya harap awak terima saya seadanya :) ily :)

Friday, 28 September 2012

Maksud TRUE LOVE? Tahukah?


Assalamualaikum..
hye dear fellow..dear gojes followers and dear ohsem blogger !
CINTA?
berani kan sham buat entri pasal cinta..
sekarang ramai dah yang bercinta..
bebudak sekolah rendah pun dah ada couple..
hehehe..
tu la..
arus permodenan..
HAHAHA !
okay la..

perasan tak?
ramai yang bercinta..
tapi tak tahu erti cinta...
nak tahu?
ni yang sye search kat Mrs.Google..



  • Cinta bererti jika kita benar-benar mencintai seseorang kita tidak akan pernah berhenti memikirkan tentang mereka walaupun sesaat dan merasakan dia lah segalanya.. :)
  • Cinta adalah perasaan yang tak dapat dilihat dan dijelaskan tapi dapat dirasai jika kita benar-benar menyintainya,kita sanggup mati untuk mereka.. *ada lagi ke macam tu?hmmm
  • Cinta adalah segalanya..hadir tanpa diundang..keikhlasan rasa cinta membangkitkan seribu kekuatan dalam diri dan jiwa kita..kerana cinta itu memberi sejuta rasa ..tidak keterlaluan jika kita katakan cinta itu anugerah yang tidak terhingga..
  • Cinta adalah pengorbanan,kesetiaan,kefahaman dan saling menyintai..
  • Cinta adalah perkongsian suka dan duka..dia atau kita sentiasa ada di sisi dalam apa jua keadaan..
  • Cinta adalah persahabatan dan kekeluargaan..
  • Cinta adalah dugaan paling besar tapi manis akhirnya..terpulanglah pada kita bagaimana nak menghadapinya..
  • Cinta boleh membuatkan kita mengalirkan air mata..
  • Cinta mampu merubah kebahagiaan dalam hidup kita..
  • Cinta merupakan pencetus corak kebahagiaan dalam hati kita ..bila hati dah cinta,segalanya menjadi indah..semakin indah..dan terus indah..
mungkin tu saja yang mia mampu share..
sham pun merangkak lagi dalam bidang percintaan..
yelah..
sekolah pun baru form1..
hehe..
by the way..
ilmu baik dikongsi bersama..
kan?

Tips : Membentuk Kepercayaan Dalam Hubungan


Assalamualaikum..
hye readers and bloggers..
korang tahu kan?
kepercayaan dalam sesuatu hubungan tu penting..
bukan mudah jugak nak dapatkan kepercayaan tu dari pasangan..
so..sham nak share sikit tips bina kepercayaan dalam hubungan korang..
walaupun sham tak berapa pandai,tapi sham share jugak..
lets begin our tips !

Jadilah seorang yang mudah untuk dibaca oleh pasangan

Jangan suka melakukan sesuatu dengan spontan..Jika terpaksa,bagitahu awal-II pada pasangan anda..
Spontan bermaksud anda terlalu cepat mengubah pendirian anda..
Sifat anda yang sering menukar pendirian membuatkan pasangan anda jadi ragu-II..


Beritahu pasangan anda bahawa anda inginkan perubahan

Hidup ini satu evolusi..Jadi,perasaan akan berubah mengikut keadaan..
Contoh..sekiranya dia selalu bergambar dengan membe lelaki/perempuan hanya sekadar suka-II..
sudah pasti terbitnye perasaan cemburu..
so,terus terang padanya bahawa korang tak suka dia macam tu and suruh dia hentikan..


Pastikan apa yang anda cakap apa yang anda dengar

Fakta jangan sesekali direka reka..korang perlu peka dengan apa yang korang dengar dan hanya berkata kata dengan fakta..jangan jadi 'kaki kencing' ..


Percaya pada pasangan

Jika mahu pasangan percaya pada korang..korang kena percaya pada dia dulu..
Tapi,percaya tu biar logik..
Kenal hati budi masing-II dulu..
baru percaya..jangan percaya bulat-II..


Jangan simpan rahsia

yang ni la yang selalu buat kan??
jangan berahsia lah ye?
bagitahu je semua..
lebih baik jujur dari menyesal di kemudian hari..
korang kena percaya pada pasangan korang untuk simpan rahsia..
okay??

tu je yang sham dapat kongsi..
so..mari kita sama-II pupuk kepercayaan dalan diri okay?
sebarang pertanyaan atau penambahan,boleh komen..
:)

Tuesday, 18 September 2012

Calon PMR & SPM..Cara Sarcasm???

Assalam reader2 sekalian. Semoga sihat selalu lah. Hehe.. So, korang mesti ada abg2 yang ambik exam tahun ni kan? Tak kiralah UPSR ke, PMR ke atau SPM. Entah2, ada antara reader2 LelakiGenius yang ambik exam. Aku tak kisah, asalkan korang pandai bahagikan masa. Hehe..




So kepada exam candidates, apa yang korang perlu buat??

Ready last minute
Tidur lambat atau jangan tidur langsung
Makan apa yang korang nak makan, jangan diet2
Study bila2 masa korang nak, tak nak study pun boleh
Main dota atau game lain sebab study ni stress
Kacau kawan2 tengah study
Layan movie
Kurangkan berdoa sebab korang memang confident dapat jawab time exam nanti
Perbanyakkan stress
Jangan nak mintak maaf dengan orang lain
Haa.. senang je kan. Sempoi. Kalau korang lurus bendul, sila lah ikut. Kalau korang nak berjaya, dah boleh fikir baik buruk, masa depan korang macam mana, sila lah ambil apa yang tersurat dalam apa yang aku list kan. Aktifkan otak anda.


Lastly, kalau korang dapat result terimalah dengan hati yang terbuka. Jangan pernah menyesal dengan apa yang korang dah buat. Sebab setiap yang berlaku tu ada hikmahnya.


Seperti kata2

Ax, Under 18: Diari Sivik Yosi:-

Jangan menyesal dengan perkara yang kau dah buat, menyesal ler dengan apa yang kau tak pernah buat!


Ayat Blog Aku Skema Ke ? So ?



Tentu korang penah guna atau baca ayat dibawah :


" fuhh .. Giler skema ayat aku "


" jadah ape aku skema pulak ni ? "


" alamak !!! Terskema la pulak "


Apa yang aku nak sampaikan adalah .. Wajarkah penulisan skema tahap gaban diguna pakai dalam penulisan blog ?


Cube korang baca ayat skema aku yang ni :


Dalam kesuraman pagi yang dingin bak peti ais samsung keluaran terbaru , Aku dan kawan2 keluar berjoging tanpa seurut mandian menyentuhi tubuh ketika kami berlepas menunaikan kewajipan yang sunat iaitu berjoging .. Skema tak ? Haha


Pada pendapat aku .. Penggunaan ayat skema tu tak salah sebenarnya .. Sekurangnya - kurangnya bahasa melayu tercinta ni tak terjajah dek bahasa moden yang kita sendiri tak tahu dari mana asal usulnya .. Pehh gile skema .. Haha ..


Skema tu tak salah .. Apa yang penting adalah bentuk dan gaya yang kita corakkan menggunakan ayat skema tu yang penting .. Menulis macam melukis jugak .. Cuma dalam melukis kita menggunakan garisan .. Garisan yang baik menghasilkan lukisan yang cantik .. Tak kira lah garisan tu bengkak bengkok atau lurus .. Yang penting hasil dia tu macam mana .. Samalah jugak dalam penulisan , cuma dalam penulisan kita melukis menggunakan huruf2 dan abjad2 ..

Kenali ayat blogger obses : Apakah ayat paling kasihan dari seorang blogger yang tidak sepatutnya dituturkan?

Seorang blogger selalu obses dengan kandungan blog diorang. Dan ada gak sesetengah tu yang selamba aje reject semua perkara dalam hidup dorang untuk terus berkarya dan aktif dalam blogger! Okay, sebenarnya tak salah nak obses tu, sebab hobi blogger ni sbnarnya sihat. Tak de la korang melepak tak tentu hala jadi rempit kan. Tapi kenapa blogger selalu obses dengan blogging things?

1) The have a lots of ideas to express! Too many. Sampai setiap kali diorang termenung, ada idea baru tercurah-curah.

2) Terlalu minat dengan coding, HTML, JAVASCRIPT dan macam-macam agi yang berkaitan dengan website developing. Eh, memang diakui la seronok buat benda ni, kalau menjadi!

3) Blogger yang skeptikal : memang banyak. Dorang ingat, dengan blogging, dorang dah cukup socialize dan tambah pengalaman. Sedangkan pengalaman sebenar adalah melalui experimenting!


Apakah ayat yang dituturkan oleh blogger yang obses dengan blogging? :
1) " Sorry i am not in the mood to go camping! I need time to blog!"
2) " Tak ada masa nak baca novel semua ni. Aku ni blogger aku lebih perlukan tumpuan pada blog aku"
3) " Blogging buat aku jadi kaya dan tambah duit dengan ads. Hohohooo"
4) " Aku rasa tak boleh hidup tanpa internet!!!!"
5) " Blog aku macam administrator chat, shoutbox aku jadi tempat bual, sorry kalau aku tak layan perbualan kau ye"
6) " Kau pergilah aktiviti tu, aku perlu tumpukan pada blog aku ni"

Tak semestinya dengan blogging kita tinggalkan dunia luar! Tahu tak kalau selalu join aktiviti luar, kita akan dapat ramai kenalan dan banyak dapat tambah pengalaman, boleh la jugak ceritakan dalam blog.K,bye ..

Thursday, 26 July 2012

Sapa Nak Duit Raya Free???? Cepat

SALAM

Siapa tak nak duit, bak mai duit tu bagi kat Sham jek.HEHE. Gurau jek. Oke, hari ni Sham nak share satu peluang hebat untuk buat duit. Sham pun tak berapa tahu setakat mana keuntungan yang bakal kita perolehi, sebab Sham pun baru joined. Tapi alhamdulillah, setakat yang Sham share ni kan, agak banyak jugak la untungnya. Tunggu duit masuk jek la nanti.

Oke. Korang jangan salah faham. Sham bukan ajak korang buat bisnes ke apa. Sebab kalau bisnes kan kena ada modal. Siapa yang nak join kalau kena siap bayar mahal mahal bagai kan? Peluang yang Sham nak share ni hanya perlukan ketekunan korang untuk share link jek. Pastu sebar kan. Tapi korang jangan lambat. Sebab peluang ini masih FREE sebelum 27 August 2012 sahaja!! Sebab company ni masih baru, dan they all bakal launching pada 27 August 2012.

Oke, mari Sham share cara mudah yang menguntungkan ni. Tak payah modal. Cuma share link referral jek. Jom!


http://prelaunchx.com/x/hissham4358

Bagaimana nak join?

01) Pertama sekali..cepat klik link ni, http://prelaunchx.com/x/hissham4358 adalah penaja anda..anda cuma perlu klik link ini untuk info dan daftar percuma sehingga 27/08/2012.. kemudian klik 'Sign Up'. Pastu isikan Username yang anda suka..pastu isikan email anda sendiri serta password anda.. selepas itu isikan sekali lagi password anda di kotak verify password..pastikan password anda adalah sama dgn password semasa anda isikan password mula mula tadi dan mudah diingat..selepas tu Sign up..anda akan masuk kembali ke log in page..taip username anda dan password anda sama seperti yang anda taip di page sign up tadi..

02) Kedua bila anda Login, anda akan masuk ke Page akaun anda sendiri....anda lihat $100 tu milik anda. anda lihat sebelah atas kanan page akaun anda di mana ada tertulis "TASK". anda klik Task tu dan masuk ke page Task List. anda klik "click here" di area "Task: Subscribe to email updates." Isikan email anda tadi utk "
FeedBurner Email Subscription Request" dan kemudian verify subscription.

03) Ketiga, Klik petak I have subscribed dan klik "clear task".
Kemudian "click here" di area "Task: Enter your payee information." Isikan email anda di kotak "Payee Email Adress", "Payee Full Name" iaitu nama penuh anda ikut Mykad" dan isikan juga di kotak "Payee Physical Address" iaitu alamat rumah atau pejabat anda. anda kena isi nama dan alamat yg tepat dan betul krn maklumat tu akan di tulis ke dlm check anda nanti utk hantar bonus. kalau isi nama samaran atau alamat tak betul, check tu akan bermasalh bila nak masuk ke akaun bank anda nanti atau check tu tak sampai ke rumah anda. dah selesai semua tu anda klik "Update Information". Kemudian di page Task list tu anda klik di kotak "I have entered my payee information! dan kemudian klik "clear task.

04) Anda akan masuk semula ke Main Page akaun anda, kemudian lihat di bawah Page bahagian "Your Referral Link". Skrg link tu dah jadi milik anda. anda dah boleh promosi link anda. Copy paste link anda dan letakkan di wall FB anda. kalu ada tweeter, blog, website sendiri, lagilah bagus krn lebih ramai org akan lihat dan klik link anda utk daftar sptmana anda buat tadi. Setiap org signup melalui link anda, anda akan dapat bonus dan commision bulanan. Lagi ramai org join melalui link anda, anda akan dpt lebih banyak bonus dan komisen. Sekiranya anda dapat 3 org signup direct melalui link anda. Lock Level 1 hingga Level 5 akan terbuka secara automatik dan anda dah layak utk menikmati bonus setiap level 1 hingga Level 5.

Amacam? Mau try? Alahai.. tak rugi pun. At least kita try kan. Kalau tak dapat apa apa pun, bukan rugi pun, sebab kita tak keluar 1 sen pun. Mana tahu boleh untung pulak? Hmm. Beraya sakan la korang! Kih3! I just shared only. Nak try, sila kan! Kalau tak nak, tengok jela. HEHE. Selamat mencuba! :')

Sunday, 27 May 2012

Kenangan Itu Manis !

Assalamualaikum .

Semua nie gambar kawan-kawan aku tidur . Nie time pegi lawatan sekolah . Sory geng . aku letak gambar kau :D


  • Name die Zharif . Skrg nie die sklh kat SMK Manir . k,bye :D


  •  Nie Faiz . k,bye :D


  •  Name die Al-Akyar . pelik je name die . Tidur beralaskan beg kot . haha . Letih ? haha :P k,bye :D



  •  Name die Aiman B . Kenape name die ade B belakang tu ? sbb aiman yg kedua . Aiman yang pertame xde . k,bye :D


  • Nie kawan baik aku sampai skrg . Yg sebelah kiri tu je . Sorry kawan ,, ! Just For Fun letak dlm blog nie .:D haha . k,bye :D
_________________________________________________________________________________
Nah , nie semua aku campur :D tgk lah lau nk . Assalamualaikum :D



Menyayangimu ^-^


Bukan kerana paras dan rupa ,
Menyayangimu sepenuh hati ,
Bukan kerana emas permata ,
Cintaku tulus suci .

Bumi yang mana tak ditimpa hujan ,
Lautan mana tak bergelora ,
Begitu juga dengan kasih kita ,
Penuh ranjau berduri .

Berjanjilah oh kekasih ,
hanya aku bertahkta dihatimu ,
Buanglah kesangsianmu ,
hulurkanlah seribu kasih sayang .

Usah diungkit sejarah dulu , 
luka yang pahit biarkan berlalu ,
Selagi nyawa dikandung badan ,
Engkau tetapku sayang ..

Bez kot lagu nie . ;)

Tuesday, 24 April 2012

Tahun 6 :'(



Assalamualaikum :'>




  • Aku teringin nak turun tahun 6 balik . Aku nak UPSR balikk ! Tahun 6 memang tahun paling BEST . Banyak kenangan yang tersirat dan tersurat bersame-same kwn aku . :'( Suka , duka , tangis , tawa semua time aku tahun 6 . Rindu sangat :'> Lepas UPSR lagi best , xde pape pon buat . Just main , main , main , main N' MAIN:D Aku ingat lagi bile time aku N' kwn2 aku berdebar2 nk menghadapi UPSR iaitu pada 13 – 15 September 2011. Tarikh nie masih bermain2 di fikiran aku . :'( Tiba tiba je -,- Time result keluar pulak cikgu umumkan aku punya result :'( Aku dpt 4A1B je . tapi alhamdulillah lah . Kawan2 aku ade yg pegi dekat Tok Jiring , MRSM Kuala Brg , dan yg paling ramai Manir . hurmmm . Aku nk jumpe kau balik mcm dulu . Main tudung botol , main perli cikgu , main ngate , main e-book , main bola,badminton N' perkara nie aku xkan lupekan sepanjang riwayat hidup aku . :'( Btw , aku sayang semua cikgu SKTelukMenara . Okay , bai :) Assalamualaikum again -.- . MISS U KAWAN :D

My Shining Star








ouhh stars di langit malam nie sangat2 cantik.. tapi dalam banyak2 stars, ada satu star yang memang tiap malam aku cari.. kedudukan dia statik je. dan skarang aku memang aim star tu je.. kalau star tu takde kat depan mata aku, memang aku frust.. tahu knape aku sangat gilakan star tu? sebab dalam banyak2 stars, dia satu2 nya yang berjaya curi hati aku. aku namakan dia 'my shining star'.. gila cantikk.. tapi kannn dah lama aku xtengok star tu.. stars yang aku nampak sekarang seme macam sama shining dia.. ohmaigod, i really miss that star.. :'( hwaaaaa
nak star tu, nak star tuuuu.. *hentak2 kaki*
gedik kan? hihi.. okay, end of the story.. actually aku demam nie. demam aku nie macam melarat la pulak. kejap kebah, kejap okay, ntah laa, malas dah nak fikir sal kesihatan aku.. xlarat dah nak type panjang2.. yang aku nak share ari nie pasal star nie je..
okay la, nak tido kejap, kepala aku dah pusing2 macam ambulance berpusing keliling kepala nie.. ninoninoninoooooo (bunyi ambulance).. arghhh pape ntah aku mengarut. alright guys, chow....
p/s : cuti sem yang hanya dipenuhi dengan sakit2.. urghhh!! enjoy this song~

http://www.youtube.com/watch?v=yCjJyiqpAuU&feature=player_embedded

Friday, 16 March 2012

Love IS Cinta


Ramai skunk nie yg dh Falls in Love lah katekan . Tapi nk bagitau , LOVE NEVER FAILS.THERE ARE PROPHECITS



Selamat Pagi . Nk Buat Kerja Sklh !

Seutas Senyum yang Ikhlas & Menceriakan itu Ibadah =)

Assalamualaikum dan selamat pagi ! lame dh x update bl0g saia nih ... Dh berhabuk kan ? 0keyh , kite terus kepada tajuk . k0rang dh bangun lom ? dh sembahyang subuh ? Hari ni aku letih sangat2 . Kakak aku kate nk buat aku jadi model untuk main bola sepak ... Kate nk pegi pukul 9.00 , tapi skunk nie  dh kol 11.00 dh . :'(  Sembang Gego ! btw , kerja sklh aku x siap  lagi ! Masih xbuat . malas ah nk buat ! dh lha banyak . Cikgu nie pon satu hal , bagi je lha keje sklh sikit je ,, ! TEKANAN WEH ! Biar lha kene rotan sekali pon . haha XD ! Sepatutnya cikgu dh xbagi keje sklh mase cuti nie . Org nk enjoy sikit pon xboleyh ! ingat nk duduk relax sambil goyang kaki je at rumah ... haha ;) okeyh lha , aku nk buat kerja sklh lha plak ! btw , Selamat Pagi N' Selamat Buat Kerja Sekolah ... =) Pendek kan aku tulis ? Ade aku kesah .. :P

Friday, 17 February 2012

Kekasih Lameku ... :'(

Saia dulu ade 3 0rg Kekasih yg sangat2 c0mel =)


yg sebelah kiri tuh ,kekasih pertame saia ...saia masih merinduinye . Die c0mel ,baik n' bijak ,btw ,aku syg kam00 sangat2 Nur Athiraah binti Mohd Zaib ... :* Tapi syg ,kitew dh putus sbb se0rang yg Se*tan tuh ...btw ,aku masih sygs kam00 Athirah ...Always love u :*



Nie kekasih aku yg kedua ...Die duduk jauh sangat2 ngan saia . tapi yg nie saia xingat dh macammane saia b0leyh putus ngan die ......sygs die =) 





Nie Keakasih saia yg ketiga ...saia sygs die .die c0mel sangat  sekarang ...tapi sygs ,die dh ade 0rg lain  selain saia yg dapat membahagiakan die ... :'(




I will never st0p l0ving u all Nur Athirah , Nur Amalyna N' Nur Annisa ... lebih2 lagio saia xb0leyh lupekan kekasih pertame saia ... :'( Inilah kisah2 aku bersame tige 0rg kekasihku ...

Friday, 20 January 2012

Kenangan Aku N' Die mase dulu2 ,, ! sedey :'(

Nie lha lagu aku dulu2 ngan Athirah ...rindu gilew die ,, !h0pe awk sihat N' terus cemerlang ...saia harap awk dapat lelaki yg lebih bertanggungjawab berbanding saia ,, ! ='( L0VE U ...

Budax Gile Bernama HISSHAM

Nie lha Hissham ...perasan t0l lha Hissham nie ,, !

# The End ,, ! :P

Thursday, 12 January 2012

112 ways to say ♥ I L0VE YOU ♥


 English - I love you
 Afrikaans - Ek het jou lief
 Albanian - Te dua
 Arabic - Ana behibak (to male)
 Arabic - Ana behibek (to female)
 Armenian - Yes kez sirumen
 Bambara - M'bi fe
 Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi
 Belarusian - Ya tabe kahayu
 Bisaya - Nahigugma ako kanimo
 Bulgarian - Obicham te
 Cambodian - Soro lahn nhee ah
 Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a
 Catalan - T'estimo
 Cheyenne - Ne mohotatse
 Chichewa - Ndimakukonda
 Corsican - Ti tengu caru (to male)
 Creol - Mi aime jou
 Croatian - Volim te
 Czech - Miluji te
 Danish - Jeg Elsker Dig
 Dutch - Ik hou van jou
 Esperanto - Mi amas vin
 Estonian - Ma armastan sind
 Ethiopian - Afgreki'
 Faroese - Eg elski teg
 Farsi - Doset daram
 Filipino - Mahal kita
 Finnish - Mina rakastan sinua
 French - Je t'aime, Je t'adore
 Frisian - Ik h├óld fan dy
 Gaelic - Ta gra agam ort
 Georgian - Mikvarhar
 German - Ich liebe dich
 Greek - S'agapo
 Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo
 Hiligaynon - Palangga ko ikaw
 Hawaiian - Aloha Au Ia`oe (Thanks Craig)
 Hebrew - Ani ohev otah (to female)
 Hebrew - Ani ohev et otha (to male)
 Hiligaynon - Guina higugma ko ikaw
 Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
 Hmong - Kuv hlub koj
 Hopi - Nu' umi unangwa'ta
 Hungarian - Szeretlek
 Icelandic - Eg elska tig
 Ilonggo - Palangga ko ikaw
 Indonesian - Saya cinta padamu
 Inuit - Negligevapse
 Irish - Taim i' ngra leat
 Italian - Ti amo
 Japanese - Aishiteru
 Kannada - Naanu ninna preetisuttene
 Kapampangan - Kaluguran daka
 Kiswahili - Nakupenda
 Konkani - Tu magel moga cho
 Korean - Sarang Heyo
 Latin - Te amo
 Latvian - Es tevi miilu
 Lebanese - Bahibak
 Lithuanian - Tave myliu
 Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
 Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
 Mandarin Chinese - Wo ai ni
 Marathi - Me tula prem karto
 Mohawk - Kanbhik
 Moroccan - Ana moajaba bik
 Nahuatl - Ni mits neki
 Navaho - Ayor anosh'ni
 Norwegian - Jeg Elsker Deg
 Pandacan - Syota na kita!!
 Pangasinan - Inaru Taka
 Papiamento - Mi ta stimabo
 Persian - Doo-set daaram
 Pig Latin - Iay ovlay ouyay
 Polish - Kocham Ciebie
 Portuguese - Eu te amo
 Romanian - Te iubesc
 Russian - Ya tebya liubliu
 Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort
 Serbian - Volim te
 Setswana - Ke a go rata
 Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing'I Love You')
 Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan
 Sioux - Techihhila
 Slovak - Lu`bim ta
 Slovenian - Ljubim te
 Spanish - Te quiero / Te amo
 Swahili - Ninapenda wewe
 Swedish - Jag alskar dig
 Swiss-German - Ich lieb Di
 Surinam - Mi lobi joe
 Tagalog - Mahal kita
 Taiwanese - Wa ga ei li
 Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe
 Tamil - Nan unnai kathalikaraen
 Telugu - Nenu ninnu premistunnanu
 Thai - Chan rak khun (to male)
 Thai - Phom rak khun (to female)
 Turkish - Seni Seviyorum
 Ukrainian - Ya tebe kahayu
 Urdu - mai aap say pyaar karta hoo
 Vietnamese - Anh ye^u em (to female)
 Vietnamese - Em ye^u anh (to male)
 Welsh - 'Rwy'n dy garu di
 Yiddish - Ikh hob dikh
 Yoruba - Mo ni fe

Gadis Melayu Ideal – Apakah Ciri Yang Harus Mereka Ada?


Gadis Melayu Ideal – Apakah Ciri Yang Harus Mereka Ada?

Kali ni aku nak cerita pasal perempuan/awek Melayu pulak. Apa yang aku boleh describe pasal gadis Melayu yang ideal pada zaman ini.  Boleh kata kebanyakan (tak semua) lelaki zaman sekarang cari pasangan hidup yang macam ni ...

Tak Merokok

Perempuan yang merokok, terutamanya anak dara tak comel! Serius aku cakap, gadis Melayu memang tak sesuai la hisap rokok. Kalau nak difikirkan kenapa la nak merokok eh? Kat Russia ni lain la, sejukkk~ Jadi kalau hisap rokok tu, kurang la sket sejuk tu. Betul tak? (ni teori kosong jer sebab aku pun tak merokok) Merokok tak cool & membazir duit.


Pandai Jaga Kesihatan Tubuh Badan




Ehem.. tips daripada tuan punya badan: work out sket, yoga sket and makan makanan berkhasiat ...

Macam mana kita nak tau awek tu pandai jaga badan ke tak? Tengok badan dia. haha~ Camni melampau pulak. Kalau tak boleh tengok badan dia tengok cara makan dia. You are what you eat. Kalau makan je kerja, takde exercise memang tak boleh la. Yelah, mungkin dari segi fizikal tak nampak sangat tapi bila dah ternampak ‘tanda-tanda’ seperti terlebih atau terlipat sana sini, tu maksudnya dah terlambat. So, jangan tunggu sampai dah terlambat. Susah. Sekarang ni jarang aku nampak perempuan yang rajin bersukan dan ya, bersukan membuatkan perempuan kelihatan lebih seksi daripada perempuan yang tak bersukan. So kalau nak cari pasangan, better start bersukan. Lelaki suka perempuan yang aktif dan graceful, bukan jenis timid dan jarang bergerak.


Tambah sket, kalau dah memang kurus pun at least pergilah jogging seminggu sekali. Stretch/regangkan sket otot-otot tu kasi tegang. Barulah lambat berkedut ~