Tuesday, 18 September 2012

Kenali ayat blogger obses : Apakah ayat paling kasihan dari seorang blogger yang tidak sepatutnya dituturkan?

Seorang blogger selalu obses dengan kandungan blog diorang. Dan ada gak sesetengah tu yang selamba aje reject semua perkara dalam hidup dorang untuk terus berkarya dan aktif dalam blogger! Okay, sebenarnya tak salah nak obses tu, sebab hobi blogger ni sbnarnya sihat. Tak de la korang melepak tak tentu hala jadi rempit kan. Tapi kenapa blogger selalu obses dengan blogging things?

1) The have a lots of ideas to express! Too many. Sampai setiap kali diorang termenung, ada idea baru tercurah-curah.

2) Terlalu minat dengan coding, HTML, JAVASCRIPT dan macam-macam agi yang berkaitan dengan website developing. Eh, memang diakui la seronok buat benda ni, kalau menjadi!

3) Blogger yang skeptikal : memang banyak. Dorang ingat, dengan blogging, dorang dah cukup socialize dan tambah pengalaman. Sedangkan pengalaman sebenar adalah melalui experimenting!


Apakah ayat yang dituturkan oleh blogger yang obses dengan blogging? :
1) " Sorry i am not in the mood to go camping! I need time to blog!"
2) " Tak ada masa nak baca novel semua ni. Aku ni blogger aku lebih perlukan tumpuan pada blog aku"
3) " Blogging buat aku jadi kaya dan tambah duit dengan ads. Hohohooo"
4) " Aku rasa tak boleh hidup tanpa internet!!!!"
5) " Blog aku macam administrator chat, shoutbox aku jadi tempat bual, sorry kalau aku tak layan perbualan kau ye"
6) " Kau pergilah aktiviti tu, aku perlu tumpukan pada blog aku ni"

Tak semestinya dengan blogging kita tinggalkan dunia luar! Tahu tak kalau selalu join aktiviti luar, kita akan dapat ramai kenalan dan banyak dapat tambah pengalaman, boleh la jugak ceritakan dalam blog.K,bye ..

No comments:

Post a Comment