Thursday, 12 January 2012

Gadis Melayu Ideal – Apakah Ciri Yang Harus Mereka Ada?


Gadis Melayu Ideal – Apakah Ciri Yang Harus Mereka Ada?

Kali ni aku nak cerita pasal perempuan/awek Melayu pulak. Apa yang aku boleh describe pasal gadis Melayu yang ideal pada zaman ini.  Boleh kata kebanyakan (tak semua) lelaki zaman sekarang cari pasangan hidup yang macam ni ...

Tak Merokok

Perempuan yang merokok, terutamanya anak dara tak comel! Serius aku cakap, gadis Melayu memang tak sesuai la hisap rokok. Kalau nak difikirkan kenapa la nak merokok eh? Kat Russia ni lain la, sejukkk~ Jadi kalau hisap rokok tu, kurang la sket sejuk tu. Betul tak? (ni teori kosong jer sebab aku pun tak merokok) Merokok tak cool & membazir duit.


Pandai Jaga Kesihatan Tubuh Badan




Ehem.. tips daripada tuan punya badan: work out sket, yoga sket and makan makanan berkhasiat ...

Macam mana kita nak tau awek tu pandai jaga badan ke tak? Tengok badan dia. haha~ Camni melampau pulak. Kalau tak boleh tengok badan dia tengok cara makan dia. You are what you eat. Kalau makan je kerja, takde exercise memang tak boleh la. Yelah, mungkin dari segi fizikal tak nampak sangat tapi bila dah ternampak ‘tanda-tanda’ seperti terlebih atau terlipat sana sini, tu maksudnya dah terlambat. So, jangan tunggu sampai dah terlambat. Susah. Sekarang ni jarang aku nampak perempuan yang rajin bersukan dan ya, bersukan membuatkan perempuan kelihatan lebih seksi daripada perempuan yang tak bersukan. So kalau nak cari pasangan, better start bersukan. Lelaki suka perempuan yang aktif dan graceful, bukan jenis timid dan jarang bergerak.


Tambah sket, kalau dah memang kurus pun at least pergilah jogging seminggu sekali. Stretch/regangkan sket otot-otot tu kasi tegang. Barulah lambat berkedut ~

No comments:

Post a Comment