Tuesday, 18 September 2012

Calon PMR & SPM..Cara Sarcasm???

Assalam reader2 sekalian. Semoga sihat selalu lah. Hehe.. So, korang mesti ada abg2 yang ambik exam tahun ni kan? Tak kiralah UPSR ke, PMR ke atau SPM. Entah2, ada antara reader2 LelakiGenius yang ambik exam. Aku tak kisah, asalkan korang pandai bahagikan masa. Hehe..




So kepada exam candidates, apa yang korang perlu buat??

Ready last minute
Tidur lambat atau jangan tidur langsung
Makan apa yang korang nak makan, jangan diet2
Study bila2 masa korang nak, tak nak study pun boleh
Main dota atau game lain sebab study ni stress
Kacau kawan2 tengah study
Layan movie
Kurangkan berdoa sebab korang memang confident dapat jawab time exam nanti
Perbanyakkan stress
Jangan nak mintak maaf dengan orang lain
Haa.. senang je kan. Sempoi. Kalau korang lurus bendul, sila lah ikut. Kalau korang nak berjaya, dah boleh fikir baik buruk, masa depan korang macam mana, sila lah ambil apa yang tersurat dalam apa yang aku list kan. Aktifkan otak anda.


Lastly, kalau korang dapat result terimalah dengan hati yang terbuka. Jangan pernah menyesal dengan apa yang korang dah buat. Sebab setiap yang berlaku tu ada hikmahnya.


Seperti kata2

Ax, Under 18: Diari Sivik Yosi:-

Jangan menyesal dengan perkara yang kau dah buat, menyesal ler dengan apa yang kau tak pernah buat!


No comments:

Post a Comment