Friday, 28 September 2012

Tips : Membentuk Kepercayaan Dalam Hubungan


Assalamualaikum..
hye readers and bloggers..
korang tahu kan?
kepercayaan dalam sesuatu hubungan tu penting..
bukan mudah jugak nak dapatkan kepercayaan tu dari pasangan..
so..sham nak share sikit tips bina kepercayaan dalam hubungan korang..
walaupun sham tak berapa pandai,tapi sham share jugak..
lets begin our tips !

Jadilah seorang yang mudah untuk dibaca oleh pasangan

Jangan suka melakukan sesuatu dengan spontan..Jika terpaksa,bagitahu awal-II pada pasangan anda..
Spontan bermaksud anda terlalu cepat mengubah pendirian anda..
Sifat anda yang sering menukar pendirian membuatkan pasangan anda jadi ragu-II..


Beritahu pasangan anda bahawa anda inginkan perubahan

Hidup ini satu evolusi..Jadi,perasaan akan berubah mengikut keadaan..
Contoh..sekiranya dia selalu bergambar dengan membe lelaki/perempuan hanya sekadar suka-II..
sudah pasti terbitnye perasaan cemburu..
so,terus terang padanya bahawa korang tak suka dia macam tu and suruh dia hentikan..


Pastikan apa yang anda cakap apa yang anda dengar

Fakta jangan sesekali direka reka..korang perlu peka dengan apa yang korang dengar dan hanya berkata kata dengan fakta..jangan jadi 'kaki kencing' ..


Percaya pada pasangan

Jika mahu pasangan percaya pada korang..korang kena percaya pada dia dulu..
Tapi,percaya tu biar logik..
Kenal hati budi masing-II dulu..
baru percaya..jangan percaya bulat-II..


Jangan simpan rahsia

yang ni la yang selalu buat kan??
jangan berahsia lah ye?
bagitahu je semua..
lebih baik jujur dari menyesal di kemudian hari..
korang kena percaya pada pasangan korang untuk simpan rahsia..
okay??

tu je yang sham dapat kongsi..
so..mari kita sama-II pupuk kepercayaan dalan diri okay?
sebarang pertanyaan atau penambahan,boleh komen..
:)

No comments:

Post a Comment